Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@22:24:20 GMT

هیأتی در قم برای شهید فهمیده یادبود می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۱۲۴۵

هیأتی در قم برای شهید فهمیده یادبود می‌گیرد

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، مراسم یادبود شهید حسین فهمیده و سالروز ورود حضرت معصومه(س) به شهر قم، از سوی هیأت بیت‌النبی(ص) فردا یکشنبه ۹ آبان‌ماه در حسینیه این هیأت برگزار می‌شود.

در این مراسم که از ساعت ۱۹:۳۰ برگزار می‌شود، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی سخنرانی و میثم طاهری مدیحه‌سرایی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینیه بیت‌النبی(ص) در قم، خیابان جواد‌الائمه(ع) خیابان طباطبایی، کوچه سوم واقع است.

نگاهی کوتاه به زندگی شهید فهمیده

محمد حسین فهمیده متولد ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۶ در شهر قم بود. وی در خانواده‌ای مذهبی به همراه برادرش داوود که او هم در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسید، زندگی می‌کرد. در حدود ۱۰ سالگی به کرج مهاجرت کردند و تحصیلات راهنمایی را در آنجا ادامه داد. شهید فهمیده در جریان درگیری‌های کردستان در اوایل سال ۱۳۵۸، به آنجا رفت تا با دشمنان بجنگد ولی نیروهای کمیته او را بازگرداندند. در نهایت او با توجه به فرمان امام تصمیم گرفت که به جبهه‌های جنگ تحمیلی برود. او در ۸ آبان سال ۱۳۵۹ به شهادت رسید که این روز به نام نوجوان نامگذاری شده است.

خلاصه داستان شهید حسین فهمیده

حسین فهمیده همیشه می‌گفت: «امام هر چه اراده کند، همان را انجام خواهم داد و من تسلیم او هستم.». از این رو تصمیم گرفت با هدف اجرای دستورات امام به جبهه رفته و با دشمن بعثی بجنگد. حسین فهمیده یک روز به بهانه خرید نان از خانه خود در کرج خارج شده و به تهران رفت. در تهران افرادی سعی کردند او را منصرف کنند ولی موفق نشدند و پس از آن به سمت جنوب کشور راهی شد. در آنجا با تلاش بسیار فرمانده گروه دانشجویان دانشکده افسری را راضی کرد تا با آنها به خرمشهر برود. فهمیده پس از مدت کوتاهی مجروح شد ولی مجروحیت مانع حضور او در خط مقدم نشد و رشادت‌های بسیاری از خود نشان داد. در روز شهادت، ۸ آبان ۱۳۵۹، او به همراه هم سنگرش محمدرضا شمس حضور داشت. شهید محمدرضا شمس آن روز به شدت مجروح شد و حسین فهمیده به سختی توانست او را به پشت خط رسانده و دوباره به سنگر خود بازگردد. وقتی حسین فهمیده به سنگر رسید با صحنه هجوم ۵ تانک عراقی به سمت نیروهای ایرانی مواجه شد و با اراده‌ای محکم و روحیه ایثارگر خود نارنجک‌ها را به کمر بست و در دست گرفت و شجاعانه به سمت تانک‌ها حرکت کرد. در حالی که پای او تیر خورده بود خود را به جلوترین تانک رسانده و در زیر آن نارنجک‌ها را منهدم کرد.

سخن امام پس از شهادت حسین فهمیده

امام خمینی (ره) در دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مورد شهید محمدحسین فهمیده فرمودند: «رهبر ما آن طفل سیزده ساله‌ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ‌تر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد و خود نیز شربت شهادت نوشید.»

آرامگاه شهید فهمیده

بقایای پیکر شهید حسین فهمیده در بهشت زهرا، قطعه ۲۴، ردیف ۴۴، شماره ۱۱، به خاک سپرده شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ناصر رفیعی شهید حسین فهمیده بهشت زهرا میثم طاهری شهید فهمیده حسین فهمیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۱۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان فراق پس از ۳۸ سال/ شهید رنجنوش در همدان آرام رفت

همزمان با سالروز شهادت امام صادق علیه‌السلام در همدان پیکر مطهر شهید حاج محمد رنجوش، شهید خوشنام دوران دفاع مقدس با حضور پرشور مردم دارالمومنین و دارالمجاهدین در میدان امام خمینی(ره) تشییع شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، مردم دارالمومنین همدان بار دیگر در بازگشت یکی از شهدای به خون خفته خود عزادار و در مراسمی باشکوه شهید حاج محمد رنجوش را تا منزل ابدی خود بدرقه کردند.

این مراسم که با حضور اقشار مختلف مردم از میدان امام  آغاز شد و سپس تا میدان پروانه‌ها بر روی دوستان مردم شهیدپرور همدان پیکر مطهر این شهید را تا گلزار شهدای شهر همراهی کردند.

مردم همدان با استقبال پرشور و تشییع پیکر پاک این شهید، با آرمان‌های بزرگ شهدا و امام شهیدان عهد و پیمانی دوباره بستند، در این مراسم که با عزاداری برای امام صادق علیه السلام همراه بود پس از اقامه نماز توسط نماینده ولی فقیه، پیکر پاک این شهید  برای تدفین به گلزار شهدای شهر منتقل شد و در خاک آرمید.

شهادت یک عزت است و هرکسی لیاقت آن را ندارد

امام جمعه همدان با بیان اینکه شهادت یک عزت است و هرکسی لیاقت آن را ندارد اظهار داشت: در خیلی موارد جوانان ما دغدغه‌شان فدا شدن برای مکتب امام صادق است و نقل است که در زمان امام علی(ع) هرکسی به شهادت می رسیده است به خانواده اش تبریک می‌گفتند و کسی به خانواده شهدا تسلیت نمی‌گفت که این نشان دهنده مقام والا شهادت است.

حبیب‌الله شعبانی موثقی در مراسم تشییع پیکر مطهر شهید حاج محمد رنجوش با اشاره به اینکه شیعه هر چه که دارد مدیون امام صادق(ع) است اظهار داشت: امروز اگر از شیعه اسمی است و فلسفه و منطق شیعه ماندگار است و توانایی این را دارد که در مقابل سایر مکاتب بایستد و حرفش را به کرسی بنشاند مدیون امام صادق(ع) است.

امام جمعه همدان با بیان اینکه شیعیان زنده بودن شیعه را مدیون امام صادق (ع) هستند تصریح کرد: امام صادق(ع) سال‌ها به عنوان امام شیعیان مطرح بود و زمانی  که مسائل کلامی و منطقی مطرح بود آن امام صادق بود که شیعه را زنده نگه داشت و امامت شیعه را گسترش داد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حرکتی که در روز عاشورا اتفاق افتاد برای احیا تفکر شیعه بود افزود: بعد از انقلاب اسلامی مجاهدت های فراوانی انجام شد تا اسلام زنده نگه داشته شود و از آن پاسداری شد تا مبادا خدشه ای به آن وارد شود.

شعبانی با بیان اینکه حوزه علمیه خودش را موظف میداند که از زحمات امام صادق حمایت کند بیان کرد: حوزه علمیه با تمام زخم زبان هایی که خورد تمام تلاش خود را کرد تا اسلام و شیعه را زنده نگه دارد و در این راه فداکاری های بسیاری انجام داد.

امام جمعه همدان با اشاره به اینکه شهیدان زیادی فدای این راه شدند تصریح کرد: یکی از این عزیزان حاج محمد عزیز است که باید به فرزندان این عزیز تبریک عرض کرد و کاری کردند که سالها علما عمر خودشان را در راه مکتب امام صادق گذاشته اند که در جای خودش ارزش والایی دارد.

شعبانی با بیان اینکه شهادت یک عزت است و هرکسی لیاقت آن را ندارد بیان کرد: در خیلی موارد جوانان ما دغدغه شان فدا شدن برای مکتب امام صادق است و نقل است که در زمان امام علی هرکسی به شهادت می رسیده است به خانواده اش تبریک می گفتند و کسی به خانواده شهدا تسلیت نمی‌گفت که این نشان دهنده مقام والا شهادت است.

به گزارش تسنیم، پاسدار شهید "حاج محمد رنجوش" از شهدای جاویدالاثر تیپ 32 انصارالحسین همدان، متولد یکم فروردین 1340 در روستای قوره جینه کبودراهنگ است که در سن 25 سالگی در مورخ 12 اسفند 1365 در منطقه عملیاتی کربلای 5 در شلمچه به درجه رفیع شهادت نائل شد و پس از 38 سال چشم انتظاری از طریق انجام آزمایشات DNA تعیین هویت شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم | لحظاتی قبل از خاکسپاری شهید گمنام در رفسنجان
  • پیکر شهید «جهانگیر بیات» در ماهدشت تشییع و تدفین شد
  • پایان فراق پس از ۳۸ سال/ شهید رنجنوش در همدان آرام رفت
  • عطر و بوی شهادت در اصفهان پیچید
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)
  • مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) و تشییع شهید دفاع مقدس در بوشهر
  • چه افرادی امام صادق(ع) را شهید کردند؟
  • تشییع و خاکسپاری پیکر شهید رنجنوش، هم اکنون در همدان
  • یک مکالمه بیسیمی با عراقی‌ها درباره صدام
  • تشییع و خاکسپاری پیکر شهید رنجنوش، دقایقی دیگر در همدان